SODELOVANJE Z ZAPOSLITVENIM CENTROM KORAK, D.O.O.

Ali tudi v vašem podjetju mesečno plačujete prispevek za zaposlovanje invalidov?

Ali imate tudi v vašem podjetju premajhno število zaposlenih invalidov?

Rešitev za vas je sodelovanje z Zaposlitvenim centrom KORAK.

tl_files/files/datoteke/Galerija_3/diagram - sklad1.png

Sodelovanje z zaposlitvenim centrom je odličen način za izpolnitev obveznosti do Sklada za vzpodbujanje zaposlovanja invalidov. Zakon o zaposlitveni rehabilitaciji in zaposlovanju invalidov namreč vse delodajalce, ki imajo zaposlenih 20 ali več oseb zavezuje, da izpolnijo kvoto glede števila zaposlenih invalidov (kvota predstavlja 2% - 6% zaposlenih invalidov od vseh zaposlenih, odvisno od dejavnosti delodajalca).

Svojo obveznost lahko izpolnite na več načinov:

  • v podjetju zaposlujete zadosten delež invalidov, kot je določeno z Uredbo o določitvi kvote za zaposlovanje invalidov (Uradni list RS št. 21/2014).
  • mesečno nakazujete na račun Sklada za vzpodbujanje zaposlovanja invalidov prispevek v višini 70% minimalne plače za vsakega manjkajočega invalida.
  • z nadomestno izpolnitvijo kvote.

Nadomestna izpolnitev kvote pomeni, da sklenete pogodbo o poslovnem sodelovanju z zaposlitvenim centrom ali invalidskim podjetjem. Zaposlitveni center vam za predmet pogodbe (izdelava izdelkov, opravljanje storitev) izda račun in s plačilom le-tega, si zagotovite nadomestno izpolnitev kvote.

Poglejte si ponudbo na naši spletni strani in nas za vsa naknadna vprašanja kontaktirajte na e-pošto info@zc-korak.si ali telefonsko številko 04 28 18 626. Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vprašanja in vam nudili strokovno pomoč pri urejanju dokumentov.